FødevareWatch

Advokat: EU-dom kan sikre 100 millioner i erstatning til slagterier

Ny EU-dom slår fast, at staten skal betale for tilsynteknikernes uddannelser og ikke slagterierne selv. Slagterierne kan kræve erstatning på op til 100 mio. kr., vurderer advokat.

Kravet var først anslået til at være på 12-14 mio. kr., men en ny dom i EU-regi har resulteret i, at kreaturslagterierne nu kan kræve op til 100 mio. kr. i erstatning, lyder vurderingen fra advokat Hans Sønderby Christensen.

Det skriver Landbrugsavisen.

Slagterierne betalte i perioden 2006-2009 selv for uddannelsen af tilsynteknikere, men nu slår EU-dommen altså fast, at staten skulle have betalt for uddannelserne.

Det er Hans Sønderby Christensen, som har ført sagen for flere af kreaturslagterierne under Danske Slagtermestre.

Staten bærer også ansvaret for, at slagteriernes kontrol med kødet er blevet dyrere end nødvendigt. Det skyldes, at staten stoppede med at uddanne teknikere, og derfor måtte slagterierne hyre dyrlæger til at udføre kontrollen, som skal have en langt højere timeløn.

"Staten har bevidst truffet beslutninger, der har gjort kødkontrollen dyrere for virksomhederne, og det er ulovligt," siger Hans Sønderby Christensen til Landbrugsavisen.

EU på vej mod danske antibiotikaregler

Ny dom: EU tillader punktafgift på emballage

Slagtermestrene vinder vigtig principsag over staten

Forsiden lige nu

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier