FødevareWatch

Norsk laks vil vinde på chilenske kvaler på kort sigt, men…

Lakseproducenter i Norge nyder lige nu godt af de omfattende problemer i Chile, men det kan give problemer for de selvsamme producenter på den længere bane. Det siger flere analytikere til Undercurrent News.

Det er sjældent en god idé at tisse i bukserne for at få en smule varme. Men det er ifølge flere analytikere den effekt, som de nuværende problemer i den chilenske lakseindustri vil få for de norske producenter på længere sigt.

Det skriver Undercurrent News.

For selvom den omfattende algeopblomstring i Chile, som har taget livet af mange millioner fisk, skærer gevaldigt i det globale lakseudbud og sender priserne i vejret på den korte bane, så vil den også medføre et underudviklet marked på længere sigt.

"Hovedproblemet er, at producenter ikke vil være i stand til at udvikle markedet yderligere med lavt udbud, så det vil ødelægge industriens muligheder for at vokse," siger Tore Toenseth, der er analytiker for den norske investeringsbank Sparebank 1 Markets, til Undercurrent News.

Både Tore Toenseth og analytikeren Kolbjørn Giskeødegård fra Nordea fortæller, at de højere priser på laks kan gøre fisken til et luksusprodukt, der i højere grad skubbes over mod et dyrere segment af markedet.

Ifølge branchemediet er priserne på norsk laks steget fra godt 40 NOK per kg. i september sidste år til mere end 61 NOK per kg. i denne måned.

Tegn på forbedring i Chiles lakseindustri

Internationale lakseproblemer skaber bekymring hos Coop

Så meget har Chiles lakseproducenter tabt til algeopblomstring

Marine Harvests algeproblemer er større end antaget

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier