ANNONCE
Laks.jpg
Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO/ARKIV

Norsk laks vil vinde på chilenske kvaler på kort sigt, men…

Lakseproducenter i Norge nyder lige nu godt af de omfattende problemer i Chile, men det kan give problemer for de selvsamme producenter på den længere bane. Det siger flere analytikere til Undercurrent News.

Det er sjældent en god idé at tisse i bukserne for at få en smule varme.  Men det er ifølge flere analytikere den effekt, som de nuværende problemer i den chilenske lakseindustri vil få for de norske producenter på længere sigt.

Det skriver Undercurrent News.

For selvom den omfattende algeopblomstring i Chile, som har taget livet af mange millioner fisk, skærer gevaldigt i det globale lakseudbud og sender priserne i vejret på den korte bane, så vil den også medføre et underudviklet marked på længere sigt.

"Hovedproblemet er, at producenter ikke vil være i stand til at udvikle markedet yderligere med lavt udbud, så det vil ødelægge industriens muligheder for at vokse," siger Tore Toenseth, der er analytiker for den norske investeringsbank Sparebank 1 Markets, til Undercurrent News.

Både Tore Toenseth og analytikeren Kolbjørn Giskeødegård fra Nordea fortæller, at de højere priser på laks kan gøre fisken til et luksusprodukt, der i højere grad skubbes over mod et dyrere segment af markedet.

Ifølge branchemediet er priserne på norsk laks steget fra godt 40 NOK per kg. i september sidste år til mere end 61 NOK per kg. i denne måned.

Tegn på forbedring i Chiles lakseindustri

Internationale lakseproblemer skaber bekymring hos Coop

Så meget har Chiles lakseproducenter tabt til algeopblomstring

Marine Harvests algeproblemer er større end antaget

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis