FødevareWatch

Amerikansk fastfood-kæde åbner eget landbrug

Fastfood-kæden Dig Inn på Manhattan går Noma i bedene. Fra næste år starter kæden sin egen produktion af økologiske grøntsager.

Det skal ikke kun være forbeholdt dyre Michelin-restauranter at bruge råvarer, som stjernekokkene nærmest selv har sået.

Restaurantkæden Dig Inn, der langer afslappede frokostmenuer og frisk fastfood over disken til newyorkerne, vil nu gøre det samme, skriver Factoexist.com.

Ifølge sitet har Digg Inn for nylig etableret en egentlig landbrugsproduktion på en gård lidt nord for New York. Gården skal ikke alene levere råvarer til kædens restauranter, men også tjene som en slags laboratorium, hvor kædekokkene kan eksperimentere med økologiske grøntsager.

Danske Noma meldte for nylig ud, at stjernerestauranten vil flytte til udkanten af Christania og hyre en fuldtidsansat landmand for at kunne dyrke sine egne grøntsager lige udenfor restauranten.

Egenproduktion af råvarer er i forvejen brugt af en lille håndfuld stjernerestauranter, hvis menukort er fast forankret i prisspektrets højeste ende. Digg Inns fastfood ligger i den modsatte ende med typiske priser på ti dollars, men det forhindrer altså ikke menukortet i at blive udvidet med hjemmedyrkede økologiske grøntager fra restaurantens eget landbrug.

Fastfood-kædens landbrugsproduktion skal efter planen indgå i serveringerne fra starten af næste år, skriver Factoexist.com. De hjemmedyrkede grøntsager bliver dog ikke enerådende på menukortet

”Vi ville virkeligt elske at dyrke al vores egen mad selv. Vores landbrug vil dog aldrig blive stort nok til at kunne understøtte kædens ambitiøse vækstmål,” siger Dig Inns stifter Adam Eskin.

Tre stjerner til dansk Michelin-restaurant

Stjålne æbler blev starten på ny dansk cider-succes

Danmark topper nordisk restaurant-guide

Noma åbner ny folkelig restaurant til foråret

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier