FødevareWatch

Svinekødspriser er på laveste niveau i otte år

De globale priser på svinekød lå ved udgangen af 2015 på det laveste niveau i otte år, viser en ny rapport. I Europa har priserne ikke været lavere i 12 år, men her er dog spæde tegn på forbedring.

Der er pres på priserne for en lang række fødevare- og landbrugsprodukter i disse år på grund af overproduktion, og det gør sig også gældende i svinekødsindustrien. En ny undersøgelse af de globale svinekødspriser viser således, at de ved udgangen af 2015 lå på det laveste niveau i otte år.

Det skriver Global Meat News.

Den gennemsnitlige pris på svinekød på de internationale markeder landede ved udgangen af sidste år på 2,38 dollars per kg., viser en rapport fra den britiske organisation AHDB Pork. Det er ifølge organisationen mere end en halv dollar lavere end på samme tidspunkt i 2014, mens det er en hel dollar lavere end, da priserne toppede i juni 2014. Samtidig er det altså det laveste niveau i de seneste otte år.

Den globale nedgang kommer på baggrund af værdifald i de fire vigtige markeder i EU, USA, Canada og Brasilien, skriver mediet. En stor del af forklaringen på den overproduktion, som presser priserne i bund, er det russiske importembargo, som især har ramt den europæiske industri, mens man i USA har lagt de seneste års sygdomsproblemer med virussen PEDv bag sig og igen har fuld fart på produktionen.

Ifølge Global Meat News har der dog været spæde tegn på forbedringer i priserne i Europa i starten af 2016, hvor støtteordninger rettet mod midlertidig oplagring af svinekød i EU har fjernet noget af presset. Men ikke desto mindre er priserne i Europa fortsat på det laveste niveau i 12 år.

Nyt milliardunderskud rammer svineproducenterne

Russisk opblomstring presser priser på svinekød

Ukraine gengælds-boykotter alt kød fra Rusland

Hver femte svineproducent er truet af lukning

Rusland vil lokke danske landmænd til at drage mod øst

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier