ANNONCE
Såning2.jpg
Når de tunge gylletransporter ruller forbi ismejeriet i Vebbestrup, kan der være risiko for at bakterier ryger fra gyllevogn til isproduktion, siger is-indehaver Leif Christensen. | Foto: Colourbox

Is med bismag af gylle

Forårsmånederne er lig med masser af gyllekørsel, og det kan ramme ismejeriet i nordjyske Vebbestrup.

Gylle er en ingrediens, man helst undlader i isen hos Vebbestrup Flødeis ved Hobro.

Men det kan blive svært, hvis ikke den tunge trafik lige op af mejeriet stoppes. Især i forårsmånederne, hvor landmænd kører gylle på markerne.

Det siger indehaver Leif Christensen til DR Nordjylland. Han har bedt Mariagerfjord Kommune om at forbyde gylle-kørsel på Sdr. Truevej.

"Vi har lager og produktion på hver sin side af vejen, og det betyder, at der er en stor risiko for, at vi får bakterier fra eksempelvis gyllerester med, når vi transporterer vores varer fra lager til produktionshal," siger han til DR Nordjylland.

Venstremedlem af Teknik- og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune, Per Kragelund, mener ikke det er løsningen at lukke vejen. Han mener, man i stedet bør lave en aftale med landmændene om at køre udenom.

Den ildelugtende sag behandles mandag på et udvalgsmøde.

(Dette er en citathistorie fra DR Nordjylland distribueret af Ritzau.)

Dansk is er blevet lun på udenlandske eventyr Naturforening klager til EU over landbrugspakken Hjem-is ruller ud med kæmpe cafe-sats i Kina Portræt: Landmandssøn i spidsen for trængt erhverv  

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis