FødevareWatch

Bornholms Andelsmejeri investerer millioner i dyrere oste

Det bornholmske mejeri vil investere op mod 20 mio. kr. i nye faciliteter, som kan være med til at løfte værdien af de bornholmske mejeriprodukter.

Nøjagtig som det er tilfældet i en stor mejerikoncern som Arla, hvor man forsøger at forædle sig til en bedre mælkeøkonomi, vil man nu også i Bornholms Andelsmejeri investerer massivt i fremstillingen og udviklingen af højtforædlede produkter. Produkterne skal sikre, at mejeriet holder indtjeningen, når mælkepriserne som nu er meget lave, skriver Bornholms Tidende.

Mammen køber gammelt Arla-mejeri

"Vi skal satse på de højtforædlede produkter i stedet for at lave det samme som alle andre. Det kræver mere plads, fordi disse oste kræver længere tid på lager, og det bliver også nødvendigt med nogle ændringer i produktionen," udtaler Kim Larsen, bestyrelsesformand for Bornholms Andelsmejeri, til avisen

De op mod 20 mio. kr., som man regner med at skulle investere, skal bruges på at udvide kapaciteten på mejeriet og mere lagerplads. Mejeriets andelshavere mangler endnu at godkende, at mejeriet optager de nødvendige banklån til udvidelserne. Mejeriets bestyrelse mener ikke, at man med tanke på de meget lave mælkepriser kan bede andelshaverne om finansiel hjælp.

Bornholms Andelsmejeri er et selvstændigt mejeri ejet af de bornholmske mælkebønder. Mejeriet blev grundlagt i 1950 og er siden 1970 øens eneste mejeri. De 36 mælkeleverandører leverer dagligt mælk ind, som bliver produceret til konsummælk, smør, syrnede produkter eller ost.

Skyrproducent genopfinder bornholmsk yoghurt

Bornholmere satser på gedeis og -ost

Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier