FødevareWatch

Samlet opposition klar med mistillidsvotum til fødevareministeren

En samlet rød blok vil have Folketinget til at stemme om tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet er blevet enige om at kræve en hasteforespørgselsdebat i folketingssalen med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Rød blok har formelt fremsat et forslag om mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) efter kritik af beregninger i landbrugspakken, skriver Ritzau.

Dermed lægger en samlet opposition pres på forhandlingerne mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og formand for Konservative, Søren Pape Poulsen samt Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

"Folketinget kan konstatere, at miljø- og fødevareministeren har givet indtryk af, at miljøregnskabet er bedre, end det reelt er. Ministeren har ikke givet et retvisende billede af konsekvenserne af fødevare- og landbrugspakken.

På den baggrund udtrykker Folketinget mistillid til miljø- og fødevareministeren," lyder det ifølge Ritzau i teksten.

Debatten skal munde ud i en afstemning om mistillid til ministeren, og den vil finde sted i folketingssalen næste onsdag.

Med gruppeformand Søren Pape Poulsen og landbrug- og fødevareordfører Rasmus Jarlov i front har de Konservative ved flere lejligheder i de senste to dage sagt, at de ikke har tillid til Eva Kjer Hansen, og at de vil stemme for mistillidsdagsordenen. Sammen med rød blok vil der være et flertal i Folketinget bag mistillidsdagsordenen - og dermed må Eva Kjer Hansen gå af, hvis det kommer til en afstemning.

Regeringen vil forhandle om tillægsaftale til landbrugsaftale

S-ordfører afbrød samråd med Eva Kjer Hansen

Lars Løkke: Eva Kjer har fortsat min tillid

Pape står fast: Eva Kjer Hansen må gå af som minister

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier