ANNONCE
standard.PNG
Foto: Peter Klint

Tre stjerner til dansk Michelin-restaurant

Michelin-stjernerne er blevet uddelt, og i alt fire nye danske restauranter er kommet med i den vigtige guide. For første gang har en dansk restaurant fået tre stjerner.

Vanen tro er der masser af mediebevågenhed, når Michelinguiden uddeler sine stjerner til de bedste restauranter verden over.

Onsdag formiddag har Michelin offentliggjort sin Michelin Nordic Guide med i alt fire nye stjerner til danske restauranter. Det er første gang, at guiden ikke alene er koncentreret om de større byer i Danmark, og dermed var det på forhånd ventet, at der ville falde en eller flere stjerner til restauranter uden for København og Aarhus.

Nye restauranter med én stjerne

Kong Hans' Kælder, København

Frederiksminde, Præstø

Kadeau, Aakirkeby

Henne Kirkeby Kro, Henne

Blandt de nye modtagere af Michelin-stjerner finder man blandt andet en tidligere modtager. Kong Hans' Kælder fra København er igen at finde med en stjerne, mens restaurant Frederiksminde fra Præstø, Kadeau fra Aakirkeby og Henne Kirkeby Kro for første gang er blevet udstyret med en stjerne.

En anden stor nyhed i årets guide er, at københavnske Geranium som den første danske restaurant nogensinde er blevet tildelt tre stjerner.

Det er den danske kok Rasmus Kofoed, som står bag restauranten. Han vandt i 2011 guld ved de uofficielle verdensmesterskaber i kokkekunst ved Bocuse d’Or i Lyon.

I Oslo har restaurant Maemo, der ledes af danske Esben Holmboe Bang, ligeledes fået tre stjerner i den nordiske restaurantguide.

Godt for ordrebogen

En Michelin-stjerne giver ikke alene prestige og ære. Den kan også meget have en stor betydning for restaurantens besøgstal og økonomi.

Hos DinnerBooking, der administrerer bookinger for de fleste danske Michelin-restauranter, fortæller man, at stjernerne i meget høj grad øger antallet af bookinger.

"En Michelin-kåring er den begivenhed, som trækker allerflest nye gæster til, og der sker oftest meget store stigninger i forhåndsbookinger lige efter en kåring. Det har vi ofte set i København, hvor antallet af bookinger sagtens kan stige med 6000 pct. ved en Michelin-kåring – det skete eksempelvis med Clou i 2014," siger Peter Thygesen, der er partner i DinnerBooking, i en meddelelse.

Alle stjernerne

Her er overblikket over alle de danske restauranter i Michelin Guide.

Tre stjerner - værd at rejse efter:

  • Geranium

To stjerner - værd at tage en omvej for:

  • Noma
  • AOC

En stjerne - en rigtig god restaurant i sin kategori:

  • Kadeau, København
  • Søllerød Kro
  • Era Ora
  • Formel B
  • Kokkeriet
  • Kiin Kiin
  • Restaurant AOC
  • Grønbech & Churchill
  • Relæ
  • Den Røde Cottage
  • Clou
  • Marchal
  • Studio at the Standard
  • Kong Hans' Kælder (ny)
  • Frederiksminde (ny)
  • Kadeau, Aakirkeby (ny)
  • Henne Kirkeby Kro (ny)

Den onde øl-tvilling vender tilbage til Danmark

Stjålne æbler blev starten på ny dansk cider-succes

Vild venteliste: 27.000 vil spise på Noma

Berømt dansk øl-tvilling åbner eget bryggeri i USA

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis