ANNONCE
foto 4.JPG
Gerd Müller er fjerde generation i slagterbutikken Højer Pølser. Han ejer producentenmed sin bror Jan Müller. | Foto: Jørgen Rudbeck

Sønderjyske pølsebrødre er tilbage på sporet

Højer Pølser, der er ejet af de sønderjyske brødre Gerd og Jan Müller, fortsætter sidste års positive resultater og leverer fremgang over hele linjen i 2014/15.

Det går stille og roligt fremad i familieforetagendet Højer Pølser.

Efter et par svære år hvor den sønderjyske producent følte sig presset af supermarkedernes prisfokus, er der så småt ved igen at komme fart under indtjeningen.

Virksomheden har netop aflagt regnskab for 2014/15, der byder på fremgang over hele linjen. Bruttofortjenesten lander på 19,4 mio. kr., hvilket er en stigning på knap 3,5 mio. kr. i forhold til året før.

Det øgede salg slår samtidig igennem på bundlinjen, der viser et overskud på 1,8 mio. kr. mod 925.515 kr. i 2013/14. Et resultat ledelsen kalder for tilfredsstillende i sin beretning.

Dermed er Højer Pølser så småt på vej mod tidligere tiders resultater. Virksomheden, der er ejet af de to brødre Gerd Müller og Jan Müller, havde sin bedste periode i årerne fra 2007/08 og frem til 2011/12.

Her lå overskuddene stabilt på mellem cirka halvanden og to millioner kroner, inden der kom grus i maskineriet i de to seneste regnskabsår.

Da FødevareWatch besøgte Højer Pølser i sommeren 2014, fortalte slagtemester Gerd Müller, at han havde følte sig klemt af detailkæderne.

"Vi har været tilbageholdende med investeringer i de sidste ca. fem år på grund af de aggressive detailkæder, der kun ville snakke pris og helt glemte, at der også er noget, som hedder kvalitet. Det er ved at ændre sig i dag," sagde han dengang.

Højer Pølser har hjemme i den sønderjyske by Højer, hvor virksomheden blev grundlagt i 1897. Gerd og Jan Müller er fjerde generation i slagterfamilien og beskæftiger omkring 35 medarbejdere.

Bundlinjen vokser hos sønderjyske pølsefamilier

Højer Pølser: Detailhandlen bør passe på os

Højer Pølser hæver bundlinjen
Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis