FødevareWatch

Danskerne køber flere skrabe- og økoæg

Salget af æg er steget over hele linjen, men især skrabe- og økoæg er blevet populære blandt forbrugerne, viser en ny opgøresle. Resultatet er færre buræg.

Danskerne spiser flere æg i dag, end vi gjorde i 2005, men især skrabeæg og de økologiske er oftere endt på tallerkenen, viser en opgørelse, Fyens Stifttidende har lavet. Således er salget af skrabeæg steget fra 8 mio. kilo i 2005 til 13 mio. kilo i 2014. I samme periode er økosalget fordoblet fra 6 til 12 mio. kilo.

Som følge af det ændrede efterspørgselsmønster, har nogle ægproducenter valgt at omlægge produktionen fra buræg til skrabeæg. Det fortæller Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for Danske Æg og Det Danske Fjerkræråd i Landbrug & Fødevarer.

"Nogle burægsproducenter her omlagt til økologi, en i eksisterende bygninger, en anden i nye bygninger væk fra gården. Det afhænger helt af den enkelte gårds beliggenhed og kvaliteten af de eksisterende bygninger, hvad den enkelte landmand vælger at gøre," siger han til Fyens Stifttidende.

Salget af frilandsæg har ligget stabilt på 3 mio. kilo siden 2005, mens buræg solgte bedst i 2010, men faldt til 26 mio. kilo i 2014.

Tillid baner vejen for eksport af danske øko-æg

Så stærkt er det gået for økologi de senere år

Så mange har droppet buræg

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier