ANNONCE
Ramsløg.jpg
Foto: Lasse Kofod, POLFOTO

Fødevarestyrelse indfører kontrol på 'natur-urter'

Fødevarestyrelsen vil nu kontrollere, om restauranter har styr på brugen af urter som eksempelvis skovsyre og strandkål, som kan findes i den danske natur.

Restauranter putter i højere grad urter på menukortet, og derfor vil Fødevarestyrelsen nu kontrollere, om restauranterne er klar over om, hvilke urter der er spiselige, og hvilke der ikke er.

Det skriver dr.dk.

"Det er blevet rigtig trendy at bruge urter fra den danske natur, så vi vil gerne se, hvad restauranterne bruger, og om de er bevidste om, hvad det er, de bruger for det er ikke alle typer urter, der egner sig til at blive spist," siger tilsynsførende Helle Tind fra Fødevarestyrelsen til dr.dk.

Hun uddyber overfor DR, at de i styrelsen har oplevet, at almindelige danskere har været uheldige, og forvekslet de giftige liljekonvaller med spiselige ramsløg.

Det er i takt med, at det nordiske køkken er blevet mere udbredt, at urter som eksempelvis ramsløg, skovsyre og strandkål har fundet vejen fra naturen og ind på tallerkenen. Kok Casper Sundin fra restauranten Green Solution House hilser den øgede kontrol velkommen, men understreger over for DR, at kokkenes egen kontrol med urterne er på samme niveau som eksempelvis kød.

Fødevarestyrelsen starter kampagnen til maj, og vil besøge 150 restauranter.

Nu kommer der orme-burgere i de danske kølediske

Lettere at få godkendt nye fødevarer i EU

Nationalpark går ind i lokal madudvikling

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis