ANNONCE
COLOURBOX4952143.jpg
Foto: Colourbox

Officielt: Japan har åbnet for dansk oksekød

For første gang i 15 år kan danske virksomheder nu igen sælge dansk oksekød til de mere end 125 millioner forbrugere i Japan.

2. februar 2016 blev datoen, hvor det igen blev muligt for danske fødevarevirksomheder at eksportere oksekød til de japanske forbrugere, og dermed er 15 års importforbud nu slut.

Som FødevareWatch beskrev tilbage i oktober, hvor de japanske myndigheder var i Danmark for at inspicere danske slagterier, så var det kun et spørgsmål om tid, før det 15 år gamle importforbud efter kogalskabens hærgen i Europa blev stoppet.

"Japanerne har en meget høj fødevaresikkerhed, og det er en stor blåstempling af Danmark som fødevareproducent, at vi nu som et de første EU-lande igen kan eksportere oksekød til Japan. Det er et vigtigt skridt i den plan, vi har lagt om at øge eksporten af danske kvalitetsfødevarer til det gigantiske asiatiske marked, og jeg vil presse på for, at lande som Vietnam og Sydkorea følger i japanernes fodspor," udtaler miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i forbindelse med den officielle åbning af det japanske marked.

Næste skridt i forhold til at sikre dansk eksport handler om, at ti danske virksomheder skal have ekstraordinære tilsynsbesøg af Fødevarestyrelsen. Tilsynene skal dokumentere, at virksomhederne lever op til de særlige japanske krav og derved kan få de certifikater, som er en forudsætning for at eksportere til Japan.

Nye eksportmuligheder i Asien efter kogalskabspanik

HKScan satser på vækst i Asien med frisk svinekød

Danish Crown er et skridt tættere på Asiens lukrative markeder

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis