ANNONCE
COLOURBOX14889362.jpg
Foto: Colourbox

Storsatsende russere vil sende fjerkræ til Europa

Ruslands største kødproducent har skruet op for produktionen i de senere år og vil nu begynde at eksportere fjerkræ til lande i EU og oksekød til lande i Mellemøsten.

Den store russiske kødproducent Miratorg har tidligere afsløret ambitiøse planer for en udvidelse af sin produktion af svinekød, men det er ikke det eneste område, man har store ambitioner inden for.

Selskabet, som er den største kødproducent i Rusland, har således også lagt i ovnen til eksport af både fjerkræ og oksekød.

Det skriver Global Meat News.

Ifølge mediet er selskabet blevet inkluderet på en liste over leverandører af fjerkræprodukter til EU, hvilket betyder, at man i løbet af indeværende kvartal vil begynde at eksportere kylling til en række lande i Europa.

Samtidig er koncernen begyndt at producere halalkylling med henblik på at lancere et nyt produkt, der skal sælges i de tidligere sovjetlande og andre markeder længere østpå.

På oksekødområdet producerer man allerede halalkød, og her vil man begynde at sende hakkebøffer af halaloksekød til de Forenede Arabiske Emirater, hvor produkterne skal bruges til burgere i hoteller, restauranter og caféer – den såkaldte Horeca-industri.

Og endelig er Miratorg som det første russiske selskab nogensinde blevet godkendt til eksport af oksekød til Iran, skriver branchemediet.

Dermed kan selskabet se frem til en markant vækst i eksporten i 2016, som ifølge mediet skal understøttes af nye produktionsudvidelser.

Russisk kødkoncern vil fordoble svineproduktion

Jysk slagter leder russisk storslagteri

Russere investerer 16 mia i kødproduktion

Russisk kødkæmpe indgår aftale med McDonald’s

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis