ANNONCE
COLOURBOX1297818.jpg
Foto: Colourbox

Coop sender dyrevelfærdsmærke til debat

Det nye statslige dyrevelfærdsmærke møder nu kritik fra Coop, som mener, at forslaget tangerer til "grønvaskning".

Det nye dyrevelfærdsmærke kan få konsekvenser for både dyrevelfærden, salget af produkter med høj velfærdsstandard og forbrugerpriserne, advarer detailvirksomheden Coop i et brev til Miljø- og Fødevareudvalget.

Det skriver Altinget.dk.

"Efter Coops opfattelse tangerer forslaget til greenwashing uden tilstrækkelig sandsynliggørelse af effekt i forhold til dyrevelfærden i den danske produktion," skriver virksomheden til Altinget.dk.

Greenwashing er et udtryk, der bruges om vildledende markedsføring af produkter, så de eksempelvis fremstår mere bæredygtige, end de i virkeligheden er.

Det er foreløbigt svinekød, der skal have velfærdsmærket, som deles op i tre niveauer, hvor tre "velfærdsstjerner" er det højeste niveau. Og det er netop denne inddeling, som Coop kritiserer. Virksomheden vil ikke markedsføre kød, som kun har opnået én af de såkaldte velfærdsstjerner. Efter Coops opfattelse, er der tale om vildledning, når produkter kan opnå et velfærdsmærke, som ikke adskiller sig markant fra det, som størstedelen af svinekødsproducenterne allerede har forpligtet sig til at arbejde hen imod.

Anderledes positiv er tonen hos detailvirksomheden Dansk Supermarked, der hilser det nye dyrevelfærdsmærke velkommen. Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked, har selv været med til at udvikle dyrevelfærdsmærket, og i en kommentar til Ritzau har hun tidligere udtalt, at forbrugerne efterspørger mere gennemsigtighed og et større udvalg af varer på området.

"Et statsligt mærke vil kunne give dyrevelfærden et generelt løft på samme måde som Nøglehullet og Ø-mærket på henholdsvis sundhed og økologi," udtaler Helene Regnell i kommentaren.

Populære øko-svin gør frilandsgrisen til et truet dyr

Øko-svin er syge ligesom konventionelle svin

Svenske forbrugere fravælger dansk svinekød

Dyrenes Beskyttelse advarer mod 99 pct. af al dansk kyllingekød

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis