FødevareWatch

Fransk mejerikæmpe vil overtage rumænsk markedsleder

Den franske mejerikoncern Lactalis har i sinde at overtage Rumæniens største mejeriselskab i en handel, der kan løbe op i næsten en halv milliard kroner.

Den store franske mejerikoncern Lactalis er på vej til at opruste i Østeuropa med overtagelsen af den største aktør på mejerimarkedet i Rumænien.

Det skriver branchemediet Dairy Reporter.

Det rumænske selskab Albalact skriver ifølge mediet i en meddelelse, at Lactalis har i sinde at overtage samtlige aktier i selskabet, og at den franske koncern allerede har fået tilsagn til et køb af aktierne fra en gruppe storaktionærer, der samlet sidder på mere end 70 pct. af det lokale selskab.

En talsperson for Lactalis bekræfter planerne over for Dairy Reporter, men påpeger, at der stadig er et par mulige forhindringer på vejen, inden en handel kan blive en realitet.

”Det er en lang proces. Vi har ført samtaler med de største aktionærer, og hvis vi får grønt lys fra myndighederne, så vil vi være i stand til at komme med et offentligt tilbud,” siger talspersonen og tilføjer, at man med opkøbet vil kunne ”tage en førende position i Rumænien."

Ifølge Albalact selv er virksomheden den største mejeriaktør i Rumænien foran de lokale datterselskaber for koncernerne Danone og FrieslandCampina. Selskabet anslår i sin meddelelse, at en eventuel handel vil have en værdi på omkring 289 mio. rumænske lei, hvilket svarer til 475 mio. kr.

Her er verdens største mejeriselskaber anno 2015

Fransk mejerikoncern hæver sin danske bundlinje

Arla og fransk konkurrent indgår vigtig aftale

Lactalis køber børsmodent mejeriselskab

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier