ANNONCE
larsløkkerasmussen.jpg
Foto: Philip Davali/Polfoto/Arkiv

Uhrenholt er bekymret over Løkke-tegning

Den danske eksportvirksomhed Uhrenholt holder godt øje med, hvordan den satiriske tegning af Lars Løkke Rasmussen i nazilignende uniform påvirker Danmarks omdømme i udlandet.

Det vækker ubehagelige minder om Muhammed-krisen, når en satirisk tegning af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går verden rundt.

Det fortæller Uhrenholdt til Børsen efter, at den engelske avis The Guardian onsdag bragte en tegning af den danske regeringsleder iført en nazi-lignende uniform flankeret af en gris, lego-klodser og et omskrevet Carlsberg-slogan.

Fødevarevirksomheden har årligt en eksport i milliardklassen, og ifølge adm. direktør og ejer Sune Uhrenholt kan tegningen være med til at skade Danmarks renommé i udlandet.

"Vi er bekymrede, fordi vi jo fik nogle ordentlige tæsk under Muhammed-krisen, og det kan vi huske. Så vi er bevidste om, hvor meget man skal passe på, og hvor hurtigt en lille glød kan blive til en stor brand," siger han til erhvervsavisen.

Både Arla og Danish Crown, der begge er blandt landets største eksportvirksomheder, mener dog ikke, at satiretegningen får nogen betydning for deres salg til udlandet. Det oplyser de begge til Effektivt Landbrug.

Ruslandskrise trækker Uhrenholt i minus

Uhrenholt knokler for at tilpasse sig

Uhrenholt kalder på skatteaftaler med Afrika

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis