FødevareWatch

Ugebrev: Brdr. Hartmann er en god investering over de næste 2-3 år

Emballagevirksomheden Brdr. Hartmann er ifølge Økonomisk Ugebrev på vej i den rigtige retning, og der er taget hul på en vigtig langsigtet plan, som får ugebrevet til at se positivt på virksomhedens fremtid.

Korrigeret for ekstraordinære poster viser seneste regnskab, at Brdr. Hartmann er på vej i den rigtige retning.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Brdr. Hartmann er nemlig i gang med en langsigtet plan, som blandt andet indebærer en EBIT-margin i intervallet 12-14 pct. i 2017 mod 10,1 pct. i 2014, skriver ugebrevet, der oplyser, at det mål arbejder man sig frem imod ved at benytte to forskellige strategier i to forskellige markeder."

"Det europæiske marked er for øjeblikket langt det største, men også det vanskeligste. Her forsøger man at øge indtjeningen gennem en effektivisering af produktionen, og lukningen af den tyske fabrik er et led i denne plan," skriver ugebrevet.

På det amerikanske marked (Americas), der indtil videre er mindre for Brdr. Hartmann, men til gengæld også mindre konkurrencepræget, øger man nu produktionsmulighederne ved at investere 30 mio. dollar i en ny fabrik, efter at produktionskapaciteten på Brdr. Hartmanns fabrik i Canada er udnyttet tilfredsstillende.

Hartmann vurderes af ugebrevet, som et mønstereksempel på, hvordan man vender et stagnerende og overlevelsestruet selskab til en succes, og det afspejler sig da også i aktiekursen, som er steget med 430 pct. de seneste fem-et-halvt år.

Brdr. Hartmann lukkede fredag i 268 kr.

"Vi tror, at Brdr. Hartmanns 2017-strategiplan holder, og det bør løfte aktiekursen yderligere 35 pct. Det er også et plus, at aktien er ufølsom over for konjunktursvingninger, da det næppe er forbruget af æggebakker, der skæres ned på i krisetider, konkluderer ugebrevet og ser aktien som en god investering over de næste 2-3 år."

Hartmann åbner amerikansk fabrik

Hartmann lukker tysk fabrik og fyrer 77 medarbejdere

Æggebakkeproducent i markant fremgang

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier