FødevareWatch

Syddanske økologer vil skabe madlaboratorium

Skærtoft Mølle, Naturmælk og Ørbæk Bryggeri har fået 800.000 kr. til at udvikle et madlaboratorium og en dansk-tysk restaurant på sønderjysk slot.

Billedet er taget af: Københavns Madhus og viser to køkkenmedarbejdere, der smager på maden.

De tre økologiske virksomheder Skærtoft Mølle, Naturmælk og Ørbæk Bryggeri er gået sammen om et projekt, der skal sætte fokus på fødevarer fra det sønderjyske og nordtyske område. Til projektet har initiativtagerne fået 800.000 kr. af Syddansk Vækstforum og Sønderborg Kommune, skriver Jydskevestkysten.

Planen er, at man vil lave et madlaboratorium og en restaurant på Augustenborg Slot, hvor omkring 400 medarbejdere fra Naturerhvervstyrelsen fra 2017 også vil være at finde.

"Nu skal vi det næste år spænde nogle mennesker for vognen, som skal undersøge, hvor mange virksomheder der kunne se muligheder i det her. Vi er tre stærkt visionære virksomheder, men der skal mange flere til," siger Leif Friis Jørgensen der er mejerichef ved Naturmælk til avisen.

Økologisk mejeri mærker globale mælkeudsving

Statslige arbejdspladser: Fødevarestyrelsen bliver i København

Sealand Birk: ’Der er gået monopol i den danske detailsektor’

30 mio skal skabe arbejdspladser i Syddanmark

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier