ANNONCE
Foodtrucks2015.jpg
De mobile restauranter har også indtaget Roskilde Festival, hvor de flytter med koncertgæsterne fra telt- til musikplads. | Foto: Jørgen Rudbeck

Foodtrucks og kaffeknallerter rykker i det københavnske

Antallet af rullende madboder er i løbet af det seneste år næsten fordoblet i København, og det er populært som aldrig før at sælge kaffen fra bagsmækken på en kaffeknallert.

For tre år siden droppede Københavns Kommune en licens på årlige 24.000 kr., som man skulle betale, hvis man ville bedrive mobil fødevarevirksomhed i byen, og det ses nu tydeligt i antallet af såkaldte foodtrucks, som ruller i gaderne.

Sidste år kørte havde således 79 foodtrucks lov til at sælge fødevarer til københavnerne mod 42 i 2014 og kun 22 i 2013, skriver DR.dk.

"Dem, der søger om tilladelse, er folk, der ved lav risiko og lav investering kan komme i gang med noget, de brænder for. Det er meget billigere at etablere sådan en fødevarevirksomhed end at åbne en egentlig restaurant," siger Jesper Sejerø, bylivschef hos teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Antallet af københavnske kaffeknallerter steg sidste år til ca. 450 fra 350 året før.

Fleksible restauranter ruller ud til kunderne

Velsmag på gadeplan

Kolding-virksomhed vil sælge smørrebrød i udlandet

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis