FødevareWatch

Kinesiske restauranter anklages for at krydre med opiumplante

De kinesiske myndigheder anklager 35 restauranter for at have brugt valmuer, der bruges til fremstilling af opium, i den mad, de serverer.

Kina er blevet rystet af en række fødevareskandaler i de seneste år, men den seneste i rækken må siges at være i den mere kuriøse ende.

Landets fødevare- og lægemiddelstyrelse har således anklaget en lang række restauranter for at servere mad, der indeholder ulovlige og vanedannende stoffer.

Det skriver CNN.

Restauranterne har brugt knuste valmuer som krydderi på deres mad. Det er den samme plante, der bruges til at fremstille det ulovlige rusmiddel opium, og ifølge de kinesiske myndigheder har man fundet spor af både morfin og kodein fra prøver i restauranterne.

Ifølge CNN annoncerede de kinesiske myndigheder i denne uge, at man undersøger i alt 35 restauranter for den ulovlige brug af valmuer, og man har allerede startet en sag mod fem af disse.

Brugen af knuste valmuer i madretter er ifølge mediet et udbredt fænomen i Kina, og det er ikke første gang at en restauratør kommer i problemer på den baggrund.

McDonald's: Burgersalget svækket af kinesisk kødskandale

Kontrollen øges efter kinesisk kødskandale

Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Kinesisk politi beslaglægger 30.000 ton kyllingefødder

Kødskandalerne fortsætter i Kina

Kina rammes af ny fødevareskandale

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier