FødevareWatch

Medie: Mandelproducenter i nød efter rekordhøst

Priserne på standardmandler er efter flere år med rekordpriser faldet markant, og det har bragt verdens mandelproducenter under pres, skriver Financial Times.

Efter flere år med rekordpriser er priserne på standardmandler faldet markant. Markedet for standardmandler, som ramte et rekordniveau på 4,70 dollar for et pund i august 2015, er nu næsten halveret til 2,6 dollar per pund. Prisfaldet skyldes en større høst end forventet, og at købernes efterspørgsel er påvirket af forrige års høje priser.

Det skriver Financial Times.

"Problemet var, at vi havde så høje priser, at en masse mandler blev fjernet fra produkter, og desuden blev størrelsen på mandelpakker reduceret. Alt dette har skadet efterspørgslen," siger Michael Stevens, som handler med mandler hos Freeworld Trading, der ligger i Edinburgh.

Mandelhandlen er gået i stå, da priserne fortsætter med at falde. Priserne på mandler er ellers steget siden 2009 som følge af nødders generelle popularitet. Rapporter om de sundhedsmæssige fordele ved at spise nødder øgede forbruget blandt de voksende middelklasser i vækstøkonomier såsom Kina. Den stigende interesse for opskrifter fra Middelhavets køkken har også gjort, at efterspørgslen har været stigende.

Odense Marcipan: 2015 bliver et hårdt år

Dansk fødevareindustri kan drage nytte af 'århundredets El Niño'

Eksperter advarer om ekstrem El Niño

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier