FødevareWatch

Tidligere Carlsberg-chef næstformand for Novozymes

Den tidligere topchef i Carlsberg, Jørgen Buhl Rasmussen, er indstillet til valg som ny næstformand for bestyrelsen i enzymkoncernen Novozymes.

På den forestående ordinære generalforsamling vil bestyrelsen foreslå genvalg af Henrik Gürtler som formand og valg af Jørgen Buhl Rasmussen som ny næstformand. Det fremgår af årsregnskabet fra Novozymes.

Bestyrelsen anbefaler Jørgen Buhl Rasmussen som næstformand med henblik på at drage yderligere fordel af hans erfaring i ledelse af en global forretning med omfattende aktiviteter på vækstmarkeder, skriver Novozymes.

Jørgen Buhl Rasmussen stoppede som topchef i Carlsberg sidste år og har været medlem af Novozymes' bestyrelse siden 2011.

For at Jørgen Buhl Rasmussen kan blive valgt til næstformand, træder Agnete Raaschou-Nielsen tilbage fra posten. Bestyrelsen foreslår valg af Agnete Raaschou-Nielsen som bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsen vil derudover foreslå genvalg af Heinz-Jürgen Bertram, Lars Green og Mathias Uhlén samt valg af Eivind Kolding som nyt medlem. Lena Olving ønsker ikke genvalg.

Eivind Kolding er administrerende direktør for Novo A/S og medlem af bestyrelsen i Novo Nordisk, NNIT og Sonion Group.

"Bestyrelsen anbefaler valg af Eivind Kolding på baggrund af hans omfattende ledelseserfaring fra store internationale selskaber med hovedsæde i Danmark, betydelige økonomiske indsigt samt erfaring fra fondsejede virksomheder og bestyrelsesarbejde," skriver Novozymes.

Så meget har gamle chefer kostet Carlsberg

Den sidste af de to Carlsberg-elefanter lunter ud af porten

Carlsberg betaler 51 mio kr for direktør-afgang

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier