ANNONCE
jufqmvgcwzna338vugp8.jpg
Foto: AFI/ PR

Vallemarkedet er i vild vækst

Valle som mejeriingrediens bliver spået en lysende fremtid. Ifølge en rapport skyldes efterspørgslen især en stigning i antallet af kræftpatienter, for hvem valleprotein kan spille en vigtig rolle.

Valle er ikke længere forbeholdt bodybuildere og sportsatleter. Også kræftindustrien efterspørger proteinet, der vil få markedet for valle til at stige voldsomt de kommende år, skriver Dairyreporter.

En rapport fra Research and Markets viser, at vallemarkedet vil vokse 5.5 pct. per år fra 2014 til 2019. Stigningen skyldes i høj grad en forventning om, at antallet af kræftpatienter vil stige med 40 pct. indtil 2010.

Ifølge rapporten kan valle forebygge kræft. Lactoferrin, et protein fundet i valleprotein, hjælper til med at binde jern, reducere frie radikaler i at formere sig og kan på den måde forebygge ødelæggelse af celler samt reducere risikoen for kræft.

Også Euromonitor forudser et boom i salget af valle, der ifølge analyseinstituttet vil have en konsekvent vækst på 9 pct. fra 2015 til 2020. Ifølge Euromonitor skyldes stigningen, at sportsernæring ikke længere kun er forbeholdt bodybuildere og sportsatleter, men også de såkaldte "weekendkrigere," der mere ser træning som en hobby.

Arla Foods Ingredients satser på kvinderne

Otte kategorier i fokus i ny Arla-strategi

Ny teknologi kan øge laktoseproduktion markant

Arlas guldæg skal vokse sig stort

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis