ANNONCE
POLFOTO_11248851.jpg
Foto: Ng Han Guan/AP/POLFOTO/arkiv

Vækstmodent irsk andelsmejeri køber op i Kina

Det store irske andelsmejeri Ornua har opkøbt en producent i Kina og etablerer dermed for første gang produktion i det asiatiske land. Det er blot den seneste i en række investeringer for selskabet de sidste 18 måneder.

Det store irske andelsmejeri Ornua, der tidligere gik under navnet Irish Dairy Board, har store vækstambitioner, og nu etablerer man for første gang produktion på det vigtige kinesiske marked.

Det skriver branchemediet Dairy Reporter.

Ifølge mediet har Ornua indgået en aftale om at købe den Shanghai-baserede mejeriproducent Ambrosia Dairy, som skal gøres til andelsmejeriets første produktionsbase i Kina.

Ambrosia leverer mejeriprodukter såsom yoghurt og ost til luksus-segmentet af både detailhandlen og foodservice-industrien i Shanghai-området, og ifølge Ornua skal opkøbet netop sikre det irske selskab adgang til den kinesiske foodservice-industri.

"Dette opkøb er endnu en vigtig milepæl i Ornuas vækst som global leverandør af mejeriprodukter af høj kvalitet. Vi opkøber en fantastisk mejeriforretning, som giver os mulighed for at øge vores kinesiske forretning markant med et slag," siger Ornuas adm. direktør, Kevin Lane, ifølge Dairy Reporter.

Det irske andelsmejeri sælger allerede sine egne produkter i Kina, men det er altså først nu, at man kan sætte gang i produktion i landet.

Opkøbet er samtidig den seneste i en række investeringer for selskabet, hvor man har investeret eller købt op i lande som Tyskland, Spanien, USA og Saudi Arabien, og det sker få uger efter, at selskabet åbnede en ny fabrik til pakning af mælkepulver i Nigeria.

Det meldes ikke noget om, hvor meget Ornua betaler for den kinesiske producent.

Ambitiøse irere skruer op for mælkeproduktionen

Arla vil femdoble sin Asien-omsætning

Dansk mælkeproduktion vokser til rekordhøjder

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis