FødevareWatch

Kelsen-ejer bakker op om GMO-mærkning

Den amerikanske ejer af danske Kelsen Group er positivt indstillet overfor obligatorisk mærkning af genmodificerede fødevarer i USA.

Mens genmodificerede fødevarer for alvor er ved at komme på dagsordenen herhjemme i takt med, at der så småt åbnes op for brugen af den i EU, så er det et område, som har været mere udbredt i USA igennem en årrække.

Den i stigende grad sundhedsbevidste nation har dog lagt i ovnen til, at man muligvis skal mærke de genmodificerede fødevarer for dermed at hjælpe forbrugerne til at træffe de valg, de finder mest rigtige.

USA skriver historie med grønt lys til GMO-laks

Det har også affødt en modreaktion visse steder i det politiske system fra interessenter, som ikke ønsker denne slags mærkning, men spørger man den store amerikanske fødevarekoncern Campbell Soup Company er mærkningen en god idé.

Det skriver Reuters.

Campbell sagde i denne uge, at man støtte en national lovgivning, der indfører obligatorisk mærkning af fødevarer, der stammer fra genmodificerede organismer (GMO), da det vil øge forbrugerbevidstheden.

Koncernen, der blandt andet ejer den danske småkage-producent Kelsen Group, er ifølge Reuters sågar parat til selv at GMO-mærke alle sine amerikanske produkter, hvis der ikke findes en politisk løsning inden for en overskuelig fremtid.

Campbell Soup Company har også, i tråd med mange af sine hjemlige konkurrenter, i det forgangne år annonceret, at man vil fjerne kunstige smags- og farvestoffer fra de fleste af sine produkter i USA inden sommeren 2018.

Fødevaregiganter skyder genvej til øko-guldet

Kelsen skal sælge berømt dåsesuppe i Afrika

Der er krummer i Kelsens småkagesalg

’Danske’ småkager er stadig på kant med amerikanske regler

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier