FødevareWatch

Unilever får millionbøde for misbrug af position på ismarkedet

Unilever har modtaget en trecifret millionbøde fra de italienske konkurrencemyndigheder for at have misbrugt sin position på det italienske ismarked.

Verdens største producent af is, Unilever, som i Danmark har det store Frisko-brand, har fået en bøde på 60 mio. euro, svarende til 447 mio. kr. i Italien.

Det skriver Just-food.com efter, at de italienske konkurrencemyndigheder har konkluderet, at Unilever tilbage i 2013 pressede detailhandlere til ikke at sælge konkurrenten La Bombas økologiske ispinde.

Ifølge La Bomba, der har hjemme i Rimini, indgik Unilever eksklusivaftaler med hoteller, barer og resorts langs vandet, som gjorde det til en umulig opgave for isproducenten at konkurrere.

Unilever afviser konkurrencemyndighedernes konklusion og har appelleret dommen og bøden.

Den fede is er en cool forretning

Europas største frostvareselskab solgt i milliardhandel

Forsiden lige nu

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

En nyt EU-projekt med en dansker blandt initiativtagerne vil undersøge mulighederne for at erstatte dele af det massive europæiske forbrug af soja fra især Sydamerika med europæiske bælgplantesorter. Det vil gavne miljøet og pengepungen, mener initiativtageren.

Arla sløjfer ostefremstillingen på Endrup Mejeri

Det er slut med at lave de hæderkronede oste på det historiske andelsmejeri. Det står klart i den endelige aftale om mejeriets fremtid, som Arla overtog i september. I stedet skal mejeriet være pakkeri og modningcenter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier