FødevareWatch

Forskere: Vi skal skrue ned for kødforbruget

En gruppe forskere bag en ny rapport opfordrer til øjeblikkelig handling, og at fødevareproduktionen hurtigst muligt bliver bæredygtig.

I en ny rapport fra EU's videnskabsakademi, European Academies Science Advisory Counsil (EASAC), fastslår en gruppe forskere, at forbrugerne er nødt til at omlægge kostvanerne i en retning væk fra kød.

Det skriver Altinget.dk.

Forskerne konkluderer, at den nuværende anvendelse af landbrugsjord og menneskernes kødforbrug bidrager til klimaforandringer, og i rapporten opfordrer de til øjeblikkelig handling for at begrænse indtag af kalorier og kød.

"Husdyrsbrugenes bidrag til drivhusgasudledningen kan ikke undervurderes. Ændringer i husdyrsbrugspraksis (for eksempel bæredygtig intensivering af produktionen) vil kunne bidrage til at nedsætte udslippet af drivhusgasser. Den største effekt vil komme fra en mindsket efterspørgsel efter animalske produkter," hedder det i en pressemeddelelse fra EASAC, skriver Altinget.dk.

Nestlé hopper på veganervognen med nyt opkøb

Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Det ved Coop om fremtidens madtrends

Forsiden lige nu

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

En nyt EU-projekt med en dansker blandt initiativtagerne vil undersøge mulighederne for at erstatte dele af det massive europæiske forbrug af soja fra især Sydamerika med europæiske bælgplantesorter. Det vil gavne miljøet og pengepungen, mener initiativtageren.

Arla sløjfer ostefremstillingen på Endrup Mejeri

Det er slut med at lave de hæderkronede oste på det historiske andelsmejeri. Det står klart i den endelige aftale om mejeriets fremtid, som Arla overtog i september. I stedet skal mejeriet være pakkeri og modningcenter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier