FødevareWatch

Britisk finansminister: Handelsaftaler med EU skal nytænkes

Ingen kendt handelsaftale kan rumme den komplekse handel mellem London og EU, mener finansminister Hammond.

Storbritannien har brugt for et helt "nyt paradigme" for salg af finanstjenester til EU efter brexit. De eksisterende handelsaftaler med de enkelte lande er langt fra vidtrækkende nok.

Det siger den britiske finansminister, Philip Hammond.

Hammond, der opfattes som den mest proeuropæiske minister i indercirklen af premierminister Theresa Mays regering, siger, at fremtidens handelsaftaler med EU først og fremmest skal være "holdbare og retfærdige."

"Der eksisterer i dag ikke nogen handelsaftale eller nogen tilgang til EU, som kan rumme den meget omfattende og komplekse handel, der foregår i finanssektoren mellem Storbritannien og EU," siger Hammond i en årlig tale til finansverdenen i London City.

Hammonds advarende ord kommer, på et tidspunkt hvor briterne er ved at gøre klar til en ny forhandlingsfase, som gælder fremtidens handelsaftaler.

Den britiske finansminister siger, at Storbritannien ønsker at beskytte dets eksisterende handelsaftaler med EU, og at den type aftaler, som EU tidligere har indgået med andre lande, ikke er acceptable for briterne.

"Vi må udvikle et nyt paradigme for vore fremtidige handelsforbindelser i finanssektoren," pointerer han.

Den britiske nationalbank, Bank of England, gentog tirsdag advarsler om, at uden omfattende lovændringer i Storbritannien og EU vil der opstå usikkerhed om hundredvis af milliarder kroner på forsikringsområdet efter brexit.

"Vi har gjort store fremskridt de seneste uger," siger Hammond, der tror på en god skilsmisseaftale mellem EU og briterne.

Den britiske regering ser nærmere på forbud af engangsemballage

Lidl hæver løn til at passe til leveomkostninger

Midler til britiske landmænd og forskere fortsætter efter brexit

Forsiden lige nu

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

En nyt EU-projekt med en dansker blandt initiativtagerne vil undersøge mulighederne for at erstatte dele af det massive europæiske forbrug af soja fra især Sydamerika med europæiske bælgplantesorter. Det vil gavne miljøet og pengepungen, mener initiativtageren.

Arla sløjfer ostefremstillingen på Endrup Mejeri

Det er slut med at lave de hæderkronede oste på det historiske andelsmejeri. Det står klart i den endelige aftale om mejeriets fremtid, som Arla overtog i september. I stedet skal mejeriet være pakkeri og modningcenter.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier