FødevareWatch

Thise ser stort potentiale i Sverige

Thise Mejeri vil øge eksporten af økologiske oste og smør til Sverige, hvor både den svenske detailhandel og foodservice-sektor er interessant.

Thise Mejeri deltager senere på måneden i et erhvervsfremstød i Sverige, og det er der en god grund til, fortæller Peder Gerhardt Jessen, salgs- og marketingsdirektør hos Thise Mejeri.

"Vi ser et stort potentiale for at udvide vores eksport af økologiske oste og smør til især Sverige. Både den svenske detailhandel og foodservice-sektor er interessant for os," siger han i en pressemeddelelse udsendt af Økologisk Landsforening, der står bag erhvervsfremstødet på messen Nordic Organic Food Fair, der bliver afholdt i Malmø.

Salget af økologi i Sverige forventes i år at nå op på 27,4 mia. svenske kroner, hvilket svarer til ca. en tredobling på fem år. Det fremgår af en rapport fra svenske Ecoweb, som gennem flere år har monitoreret og analyseret det svenske marked.

Øko-eksporten til Sverige satte rekord i 2015, hvor den nåede op på knap 400 mio. kroner. Det var næsten en fordobling i forhold til tallene fra 2013.

L&F: Eksport af økologi stiger med 15 pct

Svenskere er vilde med dansk økologi

Thise-direktør kunne ikke sælge al økomælk i flere år

Forsiden lige nu

Overskuddet daler igen hos marmeladekending

Trods en lille fremgang på toppen har der ikke været megen medvind til nordjyske Fynbo Foods i det forgangne regnskabsår. Fremadrettet er skyerne også mørke, fremgår det af regnskabet.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier