FødevareWatch

Fonterra udvider igen efter mejeriboom i Asien

Det newzealandske mejeri Fonterra har for tredje gang på 12 måneder sat gang i en udvidelse af en fabrik, der producerer langtidsholdbare produkter.

Arlas newzealandske konkurrent Fonterra udvider sin fabrik i Waitoa, der producerer langtidsholdbare UHT-produkter.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I øjeblikket producerer Fonterra 80.000 kartoner UHT-mælk og fløde hver time på fabrikken, der er placeret på en plet, hvor der for fem år siden lå en øde hesteindhegning.

Med den nye udvidelse, som er den tredje inden for det seneste år, kan det store mejeriselskab fremover producere yderligere 15.000 kartoner UHT-kartoner i timen. I alt har Fonterra investeret 162 mio. dollars, ca. 1 mia. kr., i fabrikken de seneste fem år.

"Eksporten af UHT-fløde er især vokset hurtigt - mere end fordoblet i de sidste to kvartaler. Meget af denne vækst er blevet styrket af Asien, da de ser ud til at bruge mejeriprodukter mere i deres kost. Dette har ført til nogle fremragende resultater - salget af fløde til te-kiosker er femdoblet de seneste to år," siger Fonterras globale driftsdirektør Robert Spurway.

Fonterra omsætter for 9 mia i foodservice - vil op på 22,5 mia

Fonterra løftede bundlinjen i første halvår

Fonterra investerer 1,2 milliard i en mozarellafabrik

Forsiden lige nu

Mættet økologisk marked giver Friland mindre mavepuster

Efter flere år hvor Danish Crowns økologiske datterselskab halsede efter efterspørgslen på økologisk kød, er der kommet balance i markedet. Det rammer Friland på omsætningen, som i det seneste år er faldet med 17 mio. kr.

Ny direktør i Nordisk Kelloggs

Den nordiske del af den amerikanske morgenmadskæmpe har mandag fået en ny dansk direktør. Han har tidligere været ansat i Toms.

Orkla satser digitalt med opkøb af helseportal

Med et lidt utraditionelt opkøb har Orkla sikret sig rettighederne til den svenske virksomhed HSNG, der driver netportalerne Gymgrossisten og Bodystore, som er store inden for helse og sportsernæring.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier