FødevareWatch

Bryggeriet Vestfyen tabte 200.000 kr på strømsvigt

Det fynske bryggeri bruger strøm i en mængde, der svarer til 40.000 rækkehuse på et år. Derfor kostede et strømsvigt virksomheden dyrt.

En strømafbrydelse ramte mandag morgen Bryggeriet Vestfyen, som var uden strøm i 32 minutter.

Det blev en kostelig affære, da bryggeriet mistede næsten 200.000 kr. i tabte produktionsomkostninger, mens to og et halvt ton malt måtte smides ud.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi har seks linjer kørende. De kører alle på strøm. Inden for dem er der forskellige underprocesser i gang. Ligeså snart strømmen slukker, går det hele i stå. Når der er strømsvigt, er der nogle batterier, der lige kan klare det. Men med så stor en afbrydelse og lang tid, så begynder det at gå galt," siger brygmester Christoph Behnke til Fyens Stiftstidende.

Bryggeriet havde ikke en nødgenerator klar, da det ville have været for dyrt. Bryggeriet trækker strøm til det, der svarer til 40.000 rækkehuse om året.

Bryggeri-direktør efter kæmpe Kina-aftale: "Jeg har aldrig prøvet noget lignende"

Bryggeriet Vestfyen tager hul på "epokegørende" Kina-aftale

Dansk bryggeri skal lave alt sodavand for Aldi i Danmark

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier