FødevareWatch

Stor kaffekoncern opkøber Den Sparkende Hest

Den italienske kaffevirksomhed Lavazza har kastet 1 mia. kr. efter et opkøb, der skal gøre selskabet stærkere i Nordamerika.

Den familieejede kaffevirksomhed Lavazza har købt 80 pct. af det canadiske økologiske risteri Kicking Horse Coffee (Den Sparkende Hest) for 160 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 1,06 mia. kr.

Det skriver Reuters.

En del af aftalen er, at Elana Rosenfeld, der grundlagde det canadiske kaffebrand i 1996, fortsat ejer 20 pct. af virksomheden og samtidig fortsætter som adm. direktør.

Italienske Lavazza har været meget åbne om, at selskabet kigger efter opkøbsmuligheder, der kan hjælpe med at skrue op for toplinjen og positionere selskabet ideelt i en konsolideringsfase.

"Hvis vi ønsker at være uafhængig i denne store konsolideringsproces, er der kun én mulighed - at vokse. Enten sælger du, ellers vokser du. Der er intet andet alternativ," sagde adm. direktør Antonio Baravalle, til Financial Times, tidligere på måneden.

Tidligere har Lavazza også opkøbt danske Merrild.

Lavazza står klar med checkhæftet: Køb op eller bliv opkøbt

Lavazza vil sælge mere kontorkaffe

Lavazza snupper endnu et brand fra kaffekonglomerat

Forsiden lige nu

Orkla opkøber frostselskab i Tjekkiet

Få dage efter salget af K-Salat i Danmark har det norske konglomerat sat underskrift på en handel i Tjekkiet, som sikrer majoriteten i et selskab, der har specialiseret sig i produktionen af frosne grøntsager.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier