FødevareWatch

Britisk detailkæde føjer 100 specialøl til sortimentet

Supermarkedskæden Asda har hængt bagefter konkurrenterne, men er nu klar til at vinde de britiske ølkunders gunst. Det sker med introduktionen af nyt stort sortiment.

Den britiske supermarkedskæde Asda har med egne ord ikke været de mest komplicerede, når det kom til udvalget af specialøl, men det bliver der nu lavet om på, skriver Thedrinkbusiness.com.

Planen er at udvide sortimentet ganske betragteligt.

"Vi håber, at vi bliver en god destination for specialølsdrikkere. [...] Vi vil bygge det mest troværdige sortiment blandt supermarkederne, så vi lancerer 80 nye produkter - godt over 100, hvis du inkluderer de regionale øl," siger kategoridirektør Drew Tiffin.

Britiske Netto-butikker overtages af lokal konkurrent

De mange nye øl får i udgangspunktet 10 pct. af pladsen, som i butikkerne bliver allokeret til øl, og blandt mere kendte nye leverandører finder man et bryggeri som Brewdog.

Flere af de øvrige supermarkedskæder i Storbritannien har i den seneste tid også skruet op for indsatsen. Mens Waitrose har 95 øl-produkter i deres sortiment har Tesco meldt ud, at de samlet har 70 specialøl på hylderne.

Tesco har mere end 70 specialøl på hylderne

Tesco smider halvdelen Heinekens produkter på porten

Britiske detailkæmper tager Carlsberg til nåde

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier