FødevareWatch

Carlsberg vil generobre terræn i London med øl-hipstere som sælgere

Den danske bryggerigigant forsøger med en ny salgsstrategi at slå tilbage mod den hårde konkurrence på det britiske ølmarked.

Det britiske marked har i årevis været en sten i skoen for Carlsberg, men det skal der laves om på. Derfor sætter den danske bryggerigigant nu gang i en ny strategi, der skal skal sikre fremgang i millionbyen London, hvor konkurrencen er ekstra hård.

Det skriver Berlingske Business.

Fremstødet sker gennem en ny underafdeling, kaldet House of Beer, der skal accelerere selskabets tilstedeværelse på specialølmarkedet, hvor konkurrenterne fra Heineken og AB-Inbev har stået stærk i de senere år. I House of Beer har Carlsberg både nogle af sine egne og nogle af sine partneres øl i porteføljen. Det drejer sig eksempelvis om belgiske Grimbergen, spanske Mahou og italienske Poretti.

Carlsberg satser 50 millioner på specialøl

"Vores sælgere i det britiske House of Beer er dramatisk anderledes end dem, vi normalt ansætter i Carlsberg. De er mere hippe og trendy og drevet af stor interesse for øl, de er mere hipsters end jakkesæt i den måde, de opererer på, og det er et interessant eksperiment for Carlsberg UK, som gør, at vi får fat i nogle andre kunder og forbrugere især i London," siger Paul Davies, der er Carlsbergs direktør for specialøl, til Berlingske.

Fremstødet på de dyrere specialølsmærker skal være med til at øge lønsomheden i Storbritannien for Carlsberg, hvor ølmarkedet faldt med en procent sidste år, og som følge af den oprydning, som Carlsberg er i gang med i Storbritannien, nedskrev virksomheden 395 mio. kr.

Carlsberg har udskiftet en tredjedel af topledelsen

Carlsberg laver københavner-kollektion til briterne

Carlsberg hæver priserne i UK

Ø og hygge skal sælge Carlsberg

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier