ANNONCE
orana.png
Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

Ny tappelinje skal give stort afkast hos Orana

Fynske Orana, der eksporterer juicekoncentrater til markeder i det meste af verden, har taget en ny tappelinje i brug. Det skal accelerere selskabets position på det nordeuorpæiske marked, mens bundlinjen skal forbedres markant.

Orana har ved sit hovedkvarter i Rynkeby på Fyn taget hul på en stor investering i en ny tappelinje, som skal tage imod ordrer fra diverse juiceproducenter.

Det skriver Ritzau Finans.

Fynske Orana, som producerer frugtkoncentrater til mejeri-, juice- og brødproducenter har særligt nydt godt af stigende afsætning til kunder uden for Europa. Den nye investering skal hjælpe virksomheden med at at hente større gevinster fra sine nære markeder.

"Den håber vi at kunne tage i brug i løbet af foråret. Med investeringen skulle vi gerne få et ordentligt hop i antallet af ordrer på primært det nordeuropæiske marked. Det er ellers et marked, hvor vi aldrig rigtig har haft store salgsstigninger, da det har været ret stabilt. Men vi venter meget kraftige stigninger i Nordeuropa i det kommende år" siger Niels Østerberg, adm. direktør og ejer af Orana, til Ritzau Finans.

Han fortæller desunden, at selskabet forventer en kraftig forbedring af både top- og bundlinje i 2016/17.

I det seneste regnskabsår, der løb frem til udgangen af september, løftede den fynske virksomhed sin omsætning med 1 pct. til 288,3 mio. kr. Til gengæld faldt nettooverskuddet fra det forgangne års rekord på 9 mio. kr. til 7 mio. kr., hvilket svarer til et dyk på 22 pct. Overskuddet er dog stadig det næstbedste resultat i selskabets historie.

Dristig fynbo presser endnu en milliongevinst ud af sit livsværk

Orana går efter tocifret vækst i hotel- og cafebranchen

Orana løfter top og bund

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis