FødevareWatch

Carlsberg-konkurrent med rekordudstedelse af obligationer

AB Inbev har foretaget en rekordstor udstedelse af erhvervsobligationer.

Verdens største bryggeri og Carlsberg-konkurrent, Anheuser Busch Inbev, der i fjor foretog et gigantisk opkøb af Sabmiller for 107 mia. dollar, arbejder igen med beløb i rekordniveauer. Denne gang markerer selskabet sig ved at stå bag den største udstedelse af erhvervsobligationer i euro nogensinde.

Det skriver Børsen.

Samlet set solgte Anheuser Busch Inbev i sidste uge obligationer for 12,25 mia. euro eller hvad, der svarer til ca. 98,7 mia. kr. til en rente på 1,55 pct. Salget fra bryggeriet kommer i kølvandet på den Europæiske Centralbanks, ECB's, melding om, at det månedlige opkøbsprogram udvides fra 60-80 mia. euro, samt at banken nu også vil gå efter erhvervsobligationer.

Ifølge Børsen og den internationale erhvervspresse var ECB's beslutning med til at øge AB Inbevs udstedelse betragteligt. Således var bryggeriets plan kun at rejse 9 mia. euro., men udsigten til en lavere rente fik altså beløbet op.

"Ab Inbev har timet det godt. ECB's indtog på markedet for erhvervsobligationer betyder, at dette marked pludselig er på mode," vurderer Mark Lynagh, obligationschef i BNP Paribas over for Wall Street Journal.

Færre drømmer om job i Carlsberg - omdømmet er under pres

Cees vil transformere den russiske ølforretning

Øltørstig kapitalfond sluger nyt specialbryggeri

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier