FødevareWatch

Akut mangel på brygmestre

Mikrobryggerierne vokser og det samme gør efterspørgslen på brygmestre. Siden årsskiftet har direktøren for den Skandinaviske Bryggerhøjskole, Gitte Gross, modtaget flere forespørgsler på kvalificeret bryggeriarbejdskraft.

Danskerne er vilde med mikrobryggeriernes øl, og der er over en bred kam vækst og fremgang

Men ude ved gærtankene kunne noget tyde på, at der mangler lidt aflastning til de mange iværksættere, som har knoklet med at få projekterne op at køre, for alene siden årsskiftet har direktøren for den Skandinaviske Bryggerhøjskole, Gitte Gross, modtaget syv henvendelser, som alle gik på, at bryggerier var akut bekneb for kvalificeret arbejdskraft, skriver bladet Nyt fra Bryggeriforeningen.

”Nogle henvender sig anonymt og nogle af henvendelserne er fra vores nabolande, der i øjeblikket oplever en ølrevolution, der på mange måder ligner den, vi har haft i Danmark. Antallet af bryggerier i Europa er jo fordoblet siden 2008," siger Gitte Gross og fortsætter om udviklingen:

"Vi ser det sam­me i USA, For nylig holdt vi et seminar om humle. Her fortalte den internationalt an­erkendt humle ekspert Matthew Brynild­son, at der tidligere var 24­25 ansøgere til stillinger som brygmester i USA. Nu er de glade, hvis de kan finde en. Det skyldes at især de såkaldte Craft Breweries tager fra."

Bryggerskolens direktør opfordrer branchen til at give bryggere under uddannelse en god oplevelse, når de kommer ud i praktik.

Royal-CEO: Familieguldet er en interessant opkøbsmulighed

Kolding-bryggeri udvider fra specialøl til spiritus

Carlsberg-chef: Markedet for specialøl vil kun vokse mere

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier