FødevareWatch

Øltørstig kapitalfond sluger nyt specialbryggeri

En kapitalfond, som har overtaget styringen med en række amerikanske småaktører i de senere år, køber nu aktiemajoriteten i endnu et specialbryggeri, som ellers har været i søgelyset hos en af verdens største bryggeriselskaber.

Det amerikanske specialbryggeri Cigar City Brewery afgiver nu tøjlerne til et større selskab, men det bliver ikke bryggerigiganten Ab Inbev, som rygter ellers har gået på.

Det skriver branchemediet Brewbound.

Ifølge mediet, som dækker specialbryggerisegmentet i USA, er Tampa, Florida-baserede Cigar City blevet enige med den Boston-baserede kapitalfond Fireman Capital Partners om et salg af aktiemajoriteten. Der meldes ikke noget om detaljerne i handlen, men den forventes at gå igennem inden for 90 dage.

Dermed lægges der også låg på spekulationerne om, at Cigar City var på vej i kløerne af Ab Inbev, som har købt en række mindre bryggerier i USA i de senere år.

Ifølge Brewbound havde de to ført fremskredne samtaler og endda underskrevet en hensigtserklæring med en ”eksklusivitetsklausul”, der gav verdens største bryggeriselskab forrang til at byde på specialbryggeriet.

For Fireman Capital er det dog heller ikke det første opkøb i dette segment.

Selskabet ejer allerede majoritetsandele i specialbryggerierne Oskar Blues, Perrin Brewing og Utah Brewers Cooperative, der blev skabt i en fusion mellem to specialbryggerier fra Utah i 2000.

Samtlige disse specialbryggerier bliver nu lagt ind under det nyoprettede holdingselskab United Craft Brews LLC, og noget kunne altså tyde på, at kapitalfonden ikke er færdig med at erhverve sig aktiver fra dette segment.

Bryggerigigant beskyldes for at ødelægge specialbryggeres forretning

Verdens største bryggeri sluger mere special-øl

Verdenskendt ølbar lægger verdens største på is

Dansk øl kan blive fanget i amerikansk klemme

Amager Bryghus om ølregler: "De er dybt godnat"

Berømt dansk øl-tvilling åbner eget bryggeri i USA

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier