FødevareWatch

Carlsberg forventer lav vækst i 2016

Carlsberg venter en lav encifret vækst i driftsindtjening i det kommende år.

Bryggeriet Carlsberg venter i 2016 at levere en lav encifret organisk vækst i sin driftsindtjening, fremgår det af årsregnskabet for 2015, der er offentliggjort onsdag morgen.

Bryggeriet offentliggør ikke længere forventninger til det rapporterede driftsresultat (EBIT) grundet volatilitet i valutakurserne - ikke mindst i den russiske rubel.

Carlsberg inkasserer milliardunderskud - som ventet

Analytikere, som Ritzau Estimates har kontaktet før regnskabet, ventede et rapporteret EBIT før særlige poster i 2016 på 8,528 mia. kr.

I 2015 blev det tal til sammenligning 8,457 mia. kr. mod ventet 8431 mio. kr. blandt analytikerne.

"2016 bliver et konsolideringsår. Derfor er vores forventninger til 2016 beskedne, idet størstedelen af gevinsterne fra Funding the Journey kommer gennem 2017 og får fuld effekt i 2018, skriver Carlsberg i regnskabet.

Bryggeriet fastslår, at det vigtigste i 2016 bliver at eksekvere på Funding the Journey-programmet. Derudover skal marginerne i Vesteuropa forbedres, væksten i Asien skal fortsættes, og effekten af de svære markedsvilkår i Østeuropa skal minimeres, skriver Carlsberg.

Medie: Carlsberg lukker flere produktioner i Kina

Carlsberg vil hjælpe bodegakulturen

Carlsbergfondet i vildt storudsalg af ejendomme

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier