FødevareWatch

Carlsberg beskyldes for at fyre ølpiger i strejke

Carlsberg blvier beskyldt for at fyre fagligt aktive ølpiger, der sælger drikkevarer på gader og restauranter i Cambodja, skriver Fagbladet 3F.

Såkaldte ølpiger, der sælger drikkevarer på gader og restauranter, gik i strejke i hovedstaden Phnom Penh midt i januar i protest mod den omfattende brug af korttids-kontrakter og ændringer af arbejdstiden. De arbejder for bryggeriet Cambrew, der er 50 pct. ejet af Carlsberg.

"De ansatte forsøgte at få en dialog med Cambrew om forholdene, men bryggeriet nægtede. Da kvinderne mødte på arbejde efter strejken 21. januar, blev elleve af de ledende fagligt aktive fyret på stedet i strid med loven," siger Sar Mora, formand for fagforbundet Cambodian Food and Service Workers Federation.

Han forklarer, at kvinderne blev mødt med en plakat med billeder af de elleve uønskede ansatte, da de kom på arbejde: "Disse kvinder med følgende navn og foto er ikke længere ansat i firmaet," lyder den korte tekst på plakaten.

Ifølge pressechef i Carlsberg Group Kasper Elbjørn ønskede de elleve ansatte ikke at underskrive en ny kontrakt med ændrede arbejdstider. Det var derfor ikke lovligt at fortsætte samarbejdet. Han understreger samtidig, at lokal lovgivning er blevet overholdt ifølge hans oplysninger.

Carlsberg vil hjælpe bodegakulturen

Sund fornuft hos medarbejdere sparer Carlsberg millioner

I Thisted skinner solen på Thy-pilsneren

Carlsbergfondet i vildt storudsalg af ejendomme

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier