FødevareWatch

Starbucks hælder kun op lige til stregen

Den berømte amerikanske kaffekæde Starbucks salg steg globalt med nøglevækst i Asien, men forventningerne til starten på 2016 er fortsat lave.

Formand for den internationale kaffekæde Starbucks Howard Schultz.

Den amerikanske kaffekæde Starbucks kunne kun lige akkurat leve op til forventningerne i første kvartal, mens forventningerne til indeværende kvartal skuffede.

Resultatet endte på 0,46 dollar per aktie mod analytikernes ventede 0,45 dollar, mens omsætningen blev på 5,37 mia. dollar mod analytikernes estimerede 5,39 mia. dollar.

Det sammenlignelige salg i butikker åbent i mindst 13 måneder steg 8 pct. globalt med en stigning i nøglevækstregion Kina/Asien og Stillehavsområdet på 5 pct.

Starbucks peger på en afmatning i udlandet, og selskabet skyder skylden på terrorangrebet i Paris for opbremsningen i Europa, mens den svage udvikling i Asien har sin baggrund i den økonomiske opbremsning.

Koncernens resultatprognose for andet kvartal skuffer analytikerne. Her ventes et resultat per aktie på 0,38-0,39 dollar, hvor analytikerne estimerer 0,40 dollar.

Starbucks faldt 4,4 pct. i eftermarkedet.

Starbucks og Dunkin’ Donuts vil levere kaffe til døren

Starbucks vil fordoble Kina-forretning på fem år

Stor svensk kaffekæde kommer til Danmark

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier