ANNONCE
navarre.jpg
Christophe Navarre er chef for spiritusdivision i LMVH, der ejer champagnemærkerne Moët og Dom Pérignon. | Foto: Donald Traill/AP/Polfoto

Belgisk champagne-chef kaster millioner efter dansk vin-app

Direktøren for selskabet bag Möet eller Dom Pérignon investerer i Vivino sammen med Skype-milliardæren Janus Friis. Virksomheden har samtidig fået tilført mere end 170 mio. kr.

Pengene vælter ind i Vivino, der har fået en kapitalindsprøjtning på 25 mio. dollar (ca. 171 mio. kr.) fra en international investorklynge. Det skriver Børsen.

Blandt investorerne er en række notabiliteter som Skype-milliardær Janus Friis og den belgiske rigmand Christophe Navarre, der er topchef for spiritusdivisionen i luksuskonglomeratet LMVH, der bl.a. ejer champagnemærkerne Moët og Dom Pérignon.

Sådan fungerer det

Vivino fungerer ved, at du tager et billede af etiketten af en vin. Herefter kan du læse om vinen, se andre brugeres bedømmelse og sammenligne priser.

Et scoop, mener Heini Zachariassen, medstifter og adm. direktør i Vivino.

"Vi har længe gerne villet have en person fra vinindustrien med om bord, og i Christophe Navarre får vi en meget tung herre ind i bestyrelsen. Så vi er meget glade," siger Heini Zachariassen til Børsen.

I september mødte FødevareWatch Heini Zachariassen fra Vivino til en snak om den forestående finansieringsrunde, der altså nu er endt ud i en betydelig kapitalindsprøjtning. Her løftede Vivinos dansk-færøske topchef sløret for, at man var på jagt efter en personlighed med et stor navn i branchen.

"Det er mindst ligeså vigtigt at få noget viden ind i virksomheden. Hvis du får de rette mennesker med de rette kompetencer om bord, så kan det virkelig rykke noget. Det er især i forhold til erfaring men også gode kontakter, selvom vi egentlig adgang til de fleste mennesker i branchen," sagde Heini Zachariassen ved den lejlighed.

400.000 brugere har hidtil købt vin gennem Vivino, mens 13.000 forhandlere verden over i dag er koblet til appen. I det seneste regnskab fra juni 2015 lød underskuddet på 21,4 mio. kr. mod et minus på 16,6 mio. kr. året forinden.

Vivino blev stiftet i 2009 og har i dag 50 ansatte fordelt på to kontorer i København og San Francisco. Sideløbende har it-virksomheden åbnet satellitkontorer i Holland og Storbritannien.

Vivino gør klar til at hente nye millioner i udlandet

Vivino runder ny milepæl

Populær dansk vin-app jagter ny kapital

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis