ANNONCE
refsvindigebryggeri.jpg
Foto: Mette Krull/Refsvindinge Bryggeri/Smagen af fyn

Refsvindinge lever højt på Ale no. 16

I tyve år har det fynske bryggeri i Refsvindinge brygget øllen Ale no. 16, og øllen har siden lagt en afgørende grund for bryggeriets udvikling.

Siden 1995 har det familieejede Refsvindinge Bryggeri produceret den meget populære Ale no. 16, som siden er blevet kåret til Danmarks bedste øl et par gange og i 2000 blev kåret som verdens tredjebedste øl.

Fyens Stiftstidende har talt med stifter John Rasmussen om øllen, bryggeriet og udfordringerne i at have et bryggeri på udskantsfyn.

Bryggeriet, der i dag producerer i alt 31 forskellige øl, har siden 2001 arbejdet sammen bryggeriet Vestfyen, der blandt andet brygger og tapper Ale no. 16. Og det giver John Rasmussen tid til at fortsætte udviklingen af nye øl.

"Hemmeligheden er vel, at jeg laver det, folk vil have. Jeg har lige lavet en øl med chili og mango -den er jeg sgutte meget for selv, men folk efterspørger det, og så laver vi det," siger han til avisen.

Af det senest offentliggjorte regnskab for 2014/2015 fremgår det, at bruttofortjenesten i Refsvindinge Bryggeri Aps er gået frem fra 3 mio. kr. til 3,7 mio. kr.

Driftsresultatet er ligeledes blevet forbedret til små 2 mio. kr. fra 1,24 mio. kr. året før.

Bundlinjen er vokset fra 910.000 kr. til 1,49 mio. kr., og egenkapitalen er vokset fra 2,45 mio. kr. til 3,44 mio. kr. per 30. juni 2015.

Lille bryggeri bag populær øl holder kursen

Specialøl forbedrer vestfynsk bryggeri-bundlinje

Bryggernørd hæver overliggeren for lokale råvarer  

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis