FødevareWatch

Ab Inbev køber sig vej ind på det australske specialølsmarked

Verdens største bryggerikoncern har investeret, hvad der må betegnes som håndører i forbindelse med opkøbet af et mindre australsk bryggeri.

47,7 mio. kr. har verdens største bryggerikoncern lagt for at overtage det Adelaide-baserede bryggeri Pirate Life.

Opkøbet fylder næsten ingenting i AB Inbev, som i årets første ni måneder omsatte for, hvad der svarer 262 mia. kr.

Det skriver Beveragedaily.com.

Pirate Life har kun eksisteret i to år, men alligevel er bryggeriet allerede blevet kåret som det bedste specialbryggeri i Australien. Nu er planen så, at bryggeriet skal skrue på den knap, hvor der står vækst.

"Vi har altid troet på og forstået, hvad bryggerier som AB Inbev kan bidrage med i forhold til specialølsverdenen med deres erfaringer, viden, finansiering og ekspertise i hvert et aspekt af industrien," udtaler Pirate Life-medstifter Jack Cameron.

I AB Inbev er opkøbet af Pirate Life det andet australske opkøb inden for kort tid. I september købte den store bryggerigruppe 4 Pines, der har hjemme i Sydney.

Derudover har koncernen gennem sin Sabmiller-overtagelse sidste år tidligere sikret sig kontrollen med australske brands som Victoria Bitter, Carlton Draught og Cascade.

Heineken bygger bryggeri for millioner i Afrika

Bryggerigigant lagde hindringer for billige øl - får løftet pegefinger

Vietnam-regering vil have 30 mia for eftertragtet bryggeri

Forsiden lige nu

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

En nyt EU-projekt med en dansker blandt initiativtagerne vil undersøge mulighederne for at erstatte dele af det massive europæiske forbrug af soja fra især Sydamerika med europæiske bælgplantesorter. Det vil gavne miljøet og pengepungen, mener initiativtageren.

Arla sløjfer ostefremstillingen på Endrup Mejeri

Det er slut med at lave de hæderkronede oste på det historiske andelsmejeri. Det står klart i den endelige aftale om mejeriets fremtid, som Arla overtog i september. I stedet skal mejeriet være pakkeri og modningcenter.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier