FødevareWatch

Californiens vinbønder trodser store brande og melder om stærk høst

Den amerikanske stat Californien har været hårdt ramt af store skovbrande i oktober. Det fik flere vinbønder til at melde om ringe udbytte af årets høst. Nu meddeler det amerikanske Wine Institute, at størstedelen af høsten er upåvirket.

Der er gode nyheder til vinelskere af amerikanske af vindruedråber.

Det lader nemlig til, at vinhøsten i år ikke er blevet hårdt ramt af de mange store brande, som hærgede staten i oktober måned. Det er meldingen fra amerikanske Wine Institute.

Det skriver branchemediet beveragedaily.com.

"Størstedelen af Californiens vinhøst i 2017 er upåvirket af de vilde brænde, og en del af høsten ser ud til at blive af høj kvalitet," udtaler direktør og præsident for Wine Institute Robert P. Koch.

Californien er den største vinproducerende stat i USA, og står ifølge beveragedaily.com for ca. 85 pct. af USA's vinproduktion. Samlet er der 4581 vinproducenter i staten og 560.000 såkaldte acres af vinmarker.

Vilde skovbrande hærger vinindustrien i Californien

Dårlig høst og skovbrande kan sende vinpriserne i vejret

Franske vinbønder gruer for årgang 2017

Forsiden lige nu

Mættet økologisk marked giver Friland mindre mavepuster

Efter flere år hvor Danish Crowns økologiske datterselskab halsede efter efterspørgslen på økologisk kød, er der kommet balance i markedet. Det rammer Friland på omsætningen, som i det seneste år er faldet med 17 mio. kr.

Ny direktør i Nordisk Kelloggs

Den nordiske del af den amerikanske morgenmadskæmpe har mandag fået en ny dansk direktør. Han har tidligere været ansat i Toms.

Orkla satser digitalt med opkøb af helseportal

Med et lidt utraditionelt opkøb har Orkla sikret sig rettighederne til den svenske virksomhed HSNG, der driver netportalerne Gymgrossisten og Bodystore, som er store inden for helse og sportsernæring.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier