FødevareWatch

Netto-direktør til rivalerne: Sæt prisen ned på økologi

Nettos landedirektør i Danmark opfordrer danske detailkæder til at sænke sine høje priser på økologiske varer, så alle forbrugere kan få råd til at vælge økologi.

Økologiske varer fylder mere og mere i de danske forbrugeres indkøbskurve, men det er stadig ikke alle familier, der har råd til at vælge økologi, selvom de ønsker det.

Det vil Brian Seemann Broe, der er direktør for discountkæden Netto i Danmark, have lavet om på, og han opfordrer derfor sine kolleger i branchen til at sænke prisen på økologiske varer og gå på køb med avancen.

"Desværre er det en velkendt sandhed, at supermarkeder i mange år har kunnet sikre en højere avance på økologiske varer – og altså har haft en større fortjeneste ved salg af økovarer (…) Lad os nu på tværs af branchen droppe den højere indtjening på økovarer og få den på niveau med de konventionelle," skriver direktøren i et debatindlæg i Politiken søndag.

Han påpeger, at Netto går ind i debatten om økologi, fordi man "gerne vil sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor nogle kæder fortsat tager så høje priser for økologiske varer."

Ifølge Brian Seemann Broe har Netto selv "for længst gjort op med" problematikken, og kædens avance på økologi er i dag "fuldstændig på niveau med eller under avancen på konventionelle varer," lyder det.

Efter udskældt kampagne sælger Coop flere økovarer

Coop trækker økologikampagne tilbage efter uro i baglandet

Netto intensiverer kampen om øko-kunderne

L&F: Eksport af økologi stiger med 15 pct

Dyre priser sætter stopper for mere øko-salg

Irma skruer op for den økologiske målsætning

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier