FødevareWatch

Superbrugsen stopper med at sælge buræg nu

Salget af buræg halveret i Superbrugsen i løbet af godt et år, og nu siger butikskæden helt farvel til ægvarianten.

Coop fremskynder i samarbejde med Danæg udfasningen af buræg.

Det sker, når Superbrugsen i løbet af denne uge stopper med at sælge buræg.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

"Der er to grunde til dette. Forbrugerne fravælger i stigende omfang buræg, og ægproducenterne lægger deres produktion om i højere tempo," siger CSR-direktør i Coop Signe Frese i pressemeddelelsen.

Andel af buræg er halveret i løbet af det seneste 15 måneder i Superbrugsen. I begyndelsen af 2016 udgjorde de 41 pct. af salget, i april 2017 var tallet faldet til 20 pct.

Salgs- og marketingdirektør i Danæg, Preben Rokkjær, er også tilfreds med beslutningen.

"Danæg har igennem mere end 100 år leveret de æg, som Coop har solgt til danskerne. Det har altid været et tæt samarbejde, med respekt for hinandens ønsker og behov. Da Coop besluttede at udfase buræg, var vi derfor glade for at vi sammen kunne lave en plan, som tog mest mulig hensyn til de landmænd som skulle konvertere fra buræg til skrabeæg, frilandsæg eller økologiske æg," siger han.

Dermed er det ikke længere muligt at købe buræg i tre af Coops fem kæder: Irma stoppede allerede i 1993, Kvickly i 2013 og nu er det altså slut i Superbrugsen. Til gengæld er det stadig muligt at købe buræg i Fakta og Dagli' Brugsen.

Buræg udgør nu 16 pct. af det samlede ægsalg i Coop. Detailkoncernen har sat som mål, at buræg skal være ude af alle butikker i 2020.

Stadig mange buræg i danske fødevarer

Buræg er ikke længere størst i Danmark

Da buræggene forsvandt - kom med bag forløbet

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier