ANNONCE
5c78d4_Bur_g_p_hylderne__foto_-_Claus_Sj_din.jpg
Foto: Claus Sjölin

Superbrugsen stopper med at sælge buræg nu

Salget af buræg halveret i Superbrugsen i løbet af godt et år, og nu siger butikskæden helt farvel til ægvarianten.

Coop fremskynder i samarbejde med Danæg udfasningen af buræg.

Det sker, når Superbrugsen i løbet af denne uge stopper med at sælge buræg.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

"Der er to grunde til dette. Forbrugerne fravælger i stigende omfang buræg, og ægproducenterne lægger deres produktion om i højere tempo," siger CSR-direktør i Coop Signe Frese i pressemeddelelsen.

Andel af buræg er halveret i løbet af det seneste 15 måneder i Superbrugsen. I begyndelsen af 2016 udgjorde de 41 pct. af salget, i april 2017 var tallet faldet til 20 pct.

Salgs- og marketingdirektør i Danæg, Preben Rokkjær, er også tilfreds med beslutningen.

"Danæg har igennem mere end 100 år leveret de æg, som Coop har solgt til danskerne. Det har altid været et tæt samarbejde, med respekt for hinandens ønsker og behov. Da Coop besluttede at udfase buræg, var vi derfor glade for at vi sammen kunne lave en plan, som tog mest mulig hensyn til de landmænd som skulle konvertere fra buræg til skrabeæg, frilandsæg eller økologiske æg," siger han.

Dermed er det ikke længere muligt at købe buræg i tre af Coops fem kæder: Irma stoppede allerede i 1993, Kvickly i 2013 og nu er det altså slut i Superbrugsen. Til gengæld er det stadig muligt at købe buræg i Fakta og Dagli' Brugsen.

Buræg udgør nu 16 pct. af det samlede ægsalg i Coop. Detailkoncernen har sat som mål, at buræg skal være ude af alle butikker i 2020.

Stadig mange buræg i danske fødevarer

Buræg er ikke længere størst i Danmark

Da buræggene forsvandt - kom med bag forløbet

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis