FødevareWatch

Dagrofa-boss: Vi er færdige med discount

Dagrofa har har tabt penge på Kiwi igennem flere år, og det så ikke ud til at ændre sig, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa.

Discountkæden Kiwi lukker i Danmark, oplyser dagligvarekoncernen Dagrofa.

Koncernen tror ikke længere på, at Kiwis butikker bliver en overskudsforretning og tager derfor konsekvensen.

Kiwi har 103 butikker fordelt over hele landet. 30 af butikkerne laves om til Spar eller Meny, mens resten lukkes. Det kommer til at ske allerede over de kommende måneder.

"Vi har tabt penge på Kiwi igennem flere år, og det vil vi ikke blive ved med," siger koncernchef Per Thau fra Dagrofa, der ejer Kiwi.

"Vi er færdige med discount. Nu har vi valgt at fokusere på det, vi er bedst til," fortsætter han.

Omkring 1600 ansatte fyres som følge af butikslukninger, mens 800 ansatte fra Kiwis butikker kan fortsætte i Dagrofas andre butikker.

Lukningen og den følgende nedlægning af arbejdspladser har været en svær beslutning, siger Per Thau.

"Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtigt fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening," siger han.

Med Kiwis lukning går det danske discountmarked fra seks til fem spillere. Flere kæder har udvidet med flere butikker de seneste år, mens andre har lukket og moderniseret eksisterende butikker.

Alt sammen for at vinde kundernes gunst.

"Der er seks spillere på det danske marked, der alle etablerer nye butikker. Der er kraftig konkurrence, og samtidig har vi et dagligvaremarked, der ikke er i vækst. Kombinationen af det betyder, at vi som sidst ankomne spiller på markedet mener, at det bliver en for vanskelig kamp," siger Per Thau.

Hvor meget, Dagrofa har tabt på discounteventyret med Kiwi, vil koncernchefen ikke ud med, ligesom han heller ikke vil oplyse, hvor meget lukningen kommer til at koste.

Men Dagrofa får igen overskud, når lukningen er fuldendt, siger han.

"Som koncern har Dagrofa naturligvis et ønske om at blive profitabel. Med dagens beslutning om at fokusere på vores kernekompetencer forventer vi, at det kommer til at ske senest i 2019."

Kiwi-kæden, der kom til Danmark i 2008, er ejet af Dagrofa, der også har butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Forsiden lige nu

Efter kampvalg: Ny formand for Coops øverste myndighed

Der er både kommet ny formand og to nye næstformænd for Coops landsråd. Formanden kommer fra de selvstændige brugsforeninger og har 27 års erfaring fra lokal politik. Han vil bl.a. arbejde for at få mere debatkultur ind i detailkoncernen.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier