FødevareWatch

Amazon Go får no go på ubestemt tid

Internetgiganten må udskyde planerne om at åbne fysiske detailbutikker, der skal konkurrere med supermarkeder som blandt andet Walmart.

Amazon må udskyde selskabets plan om at åbne fysiske forretninger under navnet Amazon Go, der skal fungere uden traditionelle kassesystemer. Selskabet har kørt en række forsøg med teknologi, der hidtil kun fungerer med maksimalt 20 kunder i forretningerne.

Det skriver The Wall Street Journal.

I følge den oprindelige plan ville Amazon have åbnet forretningerne ved udgangen af marts, og det er nu usikkert, hvornår Amazon Go butikkerne bliver klar. Planen om at åbne fysiske butikker er en vigtig del at Amazons strategi om at få en fod inden for supermarkedsindustrien og øge selskabets konkurrence med rivaler som Walmart.

Ideen bag Amazon Go er, at teknologi skal gøre det muligt, at kunderne kan springe kassesystemerne over og nemmere få overstået betalingen af indkøb. Kunderne scanner deres telefoner, når de træder ind i butikkerne, og ved hjælp af kameraer og sensorer vil kundernes indkøb automatisk blive registreret.

På den måde behøver butikkerne kun at have et fåtal af ansatte, der blot skal sikre, at teknologien fungerer. Dog rækker teknologiens kapacitet på nuværende tidspunkt kun til maksimalt 20 kunder ad gangen.

Amazon har allerede fem fysiske boghandlere med yderligere fem på vej i USA. Desuden har selskabets omkring 30 pop-up butikker i amerikanske storcentre.

Walmart tilbagekalder mere end 9 tons pizza efter listeria-mistankte

Supermarkeder i USA har lært lektien – billige priser betyder noget

Wal-Mart lander som ventet og går efter mere indtjening online

Forsiden lige nu

Overskuddet daler igen hos marmeladekending

Trods en lille fremgang på toppen har der ikke været megen medvind til nordjyske Fynbo Foods i det forgangne regnskabsår. Fremadrettet er skyerne også mørke, fremgår det af regnskabet.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier