FødevareWatch

Meny klar med kødfrit-koncept

Dagrofas dagligvarekæde Meny udvider sortimentet af veganske retter.

De danske forbrugere er i stigende grad blevet forhippede på veganske retter og kødfrialternativer. Det har fået Meny til at lancere et nyt kødfrit koncept.

"Helt konkret er der tale om 21 forskellige veganske frokost- og middagsretter - to go eller ready to heat - hvoraf otte retter dagligt bliver tilberedt i fødevaremarkedets delikatesseafdeling," skriver dagligvarekæden i en pressemeddelelse.

I udvalget vil der både være lette frokostretter som wraps og salater, mens aftensmåltiderne vil bestå af retter som lasagne, chili sin carne og fake kylling.

"Både i den betjente delikatesseafdeling og i separate kølere får vi et attraktivt vegansk sortiment, der imødekommer forbrugernes ønsker med hensyn til variation, inspiration og ikke mindst let tilgængelige, kødfrie måltider," udtaler Martin Brinch Jöhncke, koncept- og udviklingsdirektør i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Meny er langt fra det eneste danske supermarked, som skruer op på vegetarfronten. Konkurrenten Coop har også udvidet sit udvalg af plantebaserede produkter og vegetarretter.

I efteråret 2015 indgik supermarkedskoncernen en kædeaftale med Naturli’ Foods,som producerer plantebaserede fødevarer, for at udvide mængden af veganske produkter.

Flere veganske varer på supermarkedernes hylder

Coop har fundet lille målgruppeperle - den grønne østjyske lomme

Det ved Coop om fremtidens madtrends

Højer Pølser lægger an til vegetarisk landing

Daloon ser stort potentiale i forårsruller uden kød

Forsiden lige nu

Danske fiskere har kurs mod endnu et superår

Danske fiskere fanger rekordmange fisk i år, og 2018 ser ud til at blive endnu bedre. Fiskekvoterne for det kommende år forhandles på plads netop nu, og der er udsigt til større kvoter.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier